неділю, 27 січня 2019 р.

Проектування БД. Самостійна робота.

Варіант 1. «Театр Корифеїв»

В базі даних театру повинні зберігатися дані про спектаклі та акторів, які в них приймають участь. Актори можуть мати різні звання: Народний артист, Заслужений артист і т.п. Кожен актори можуть бути зайняті в декількох спектаклях. Допоможіть розробникам грамотно створити багато-табличну базу даних.

Інформаційний сайт Кіровоградського академічного театру ім. М.Л.Кропивницького.

Варіант 2. «Готелі Кропивницького»

У базі даних повинні зберігатися дані про готелі (вони розрізняються по типам: «готель», «мотель», «гостинний двір», «апартаменти» і т.п.), їх розташування та послуги. В кожному готелі є номери, які розрізняються по категоріям:«економ», «бізнес», «люкс» і т.п. Крім того, потрібно передбачити можливість бронювання номерів. Допоможіть розробникам грамотно побудувати багато-табличну базу даних.

Інформацію можна брати тут

Варіант 3. «Дендропарк»

У базі даних дендропарку повинні зберігатися дані про атракціони і зони відпочинку(вони розрізняються за видами), а також прейскурант цін. Включити інформацію про кафе і їх розташування до відповідних розважальних зон. Допоможіть розробникам грамотно побудувати багато-табличну базу даних.

Інформаційний сайт Кропивницького дендропарку.

Варіант 4. «Громадський транспорт»

У базі даних повинні зберігатися данні про міський транспорт (автобус, тролейбус, маршрутка, приміський), ціни, кінцеві зупинки, а також підприємство, яке обслуговує даний транспорт (назва, директор, телефон). Передбачити можливість відслідковувати маршрут по GPS. Допоможіть розробникам грамотно побудувати багато-табличну базу даних.

Інформацію можна черпати тут і тут.

Варіант 5. «Вища освіта»

У базі даних повинні зберігатися данні про заклади вищої освіти (академії, університети, інститути та відокремлені підрозділи) в Кропивницькому. Допоможіть розробникам грамотно побудувати багато-табличну базу даних, яка б містила інформацію про ВНЗ, його тип, сайт, розташування і т.п. Передбачте вибір спеціальностей по напрямку, предмети ЗНО, прохідні бали, а також ціни на комерційні відділення(за станом на 2018 рік). 

Інформаційна сторінка сайту ВступІнфо Кіровоградська область.

Варіант 6. «Туристичні послуги»

 У базі даних турагенства повинні зберігатися данні про туристичні послуги (вид: світ, Україна, освіта, робота і т.п.). По кожній країні дати інформацію про необхідність візи. Включити інформацію про путівки (на яку кількість осіб, тривалість, вартість, знижка, проживання, харчування і т.п.). Передбачити можливість замовлення (прізвище замовника, статус оплати). Допоможіть розробникам грамотно побудувати багато-табличну базу даних.

Інформаційна сторінка сайту турагенції Terra Nova м.Кропивницький.

Варіант 7. «Нерухомість»

В агентстві нерухомості вирішили спроектувати базу даних, в якій зберігаються відомості про квартири, продавців і агентів, які займаються продажем. Кожен продавець може продавати кілька квартир, квартири розрізняються за категоріями (1-кімнатні, 2-кімнатні та т.п.). Допоможіть грамотно побудувати багато-табличну базу даних.

За основу можна взяти сайт агенства нерухомості Комунальник м.Кропивницький.


Немає коментарів:

Дописати коментар